A 7 legismertebb hazugság Gyurcsány Ferencről

Számos hazugság terjeng Gyurcsány Ferencről, amelyek nagy mértékben befolyásolják a Demokratikus Koalícióról alkotott állampolgári véleményeket. E rágalmakat legtöbbször a fideszes propaganda terjeszti a közpénzből fenntartott állami televízión és kormánypárti szennylapokon keresztül.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke
Gyurcsány Ferenc, a DK Elnöke

Az Új Március megpróbálta összeszedni a 7 legismertebb hazugságot Gyurcsány Ferencről annak érdekében, hogy azok cáfolatával rávilágítsunk az igazságra a DK elnökével és politikai küzdelmével kapcsolatban.

1. Gyurcsány hazudott és lejáratta magát a 2006-os őszödi beszédével

Aki végighallgatta teljes terjedelmében az őszödi beszédet és nem kizárólag a jobboldal által kiragadott részleteket, valamint szövegkörnyezetből kiemelt mondatfoszlányokat ismeri, az könnyen rájöhet arra, hogy Gyurcsány Ferenc a magyar politikatörténet legőszintébb beszédét tartotta meg 2006. május 23-án a szocialista párt őszödi frakciógyűlésen.

Mutasson valaki a rendszerváltás után szerepet vállaló politikusok közül csak egyet, aki ilyen nyíltan, bátran és önkritikusan merte volna felvállalni hibáit! Mutasson valaki még miniszterelnököt a rendszerváltás utáni politikai életben, aki bizalmi szavazást kért maga ellen a parlamentben!

Rajta kívül nem akad más. Mindez arra vall, hogy Gyurcsány Ferenc olyan emberi kvalitások – a nyílt őszinteség, bátorság, önbírálat – birtokában van, amellyel még a civilek közül is csak kevesen rendelkeznek. Orbánból pedig totális hiányzik.

2. Gyurcsány elvette a 13. havi nyugdíjat

Hogy a DK elnöke elvette a 13. havi nyugdíjat , az egyik legtöbbet hangoztatott hazugság Gyurcsány Ferencről. Állítsuk szembe a hírhamisító fideszes lakájmédia állításait a valósággal!

Először is, a juttatást a Medgyessy-kormány vezette be 2002-ben és hivatalosan 2009. július 1-jével szűnt meg. Ki volt 2009. július 1-jén a miniszterelnök? Bajnai Gordon! Gyurcsány Ferenc ugyanis addigra már lemondott pontosan azért, mert nem adta nevét ahhoz, hogy elvegyék a 13. havi juttatást a nyugdíjasoktól. Tegyük hozzá, hogy ez a döntést a világtörténelem második legnagyobb gazdasági válsága kényszerítette ki a Bajnai-kormánytól.

A világválságnak már jó ideje vége, a fideszes propagandagépezet szerint szárnyal a gazdaság, de Orbán nem állította vissza a 13. havi nyugdíjat, miként a Fidesz demagóg választási ígéretei között szereplő 14. havi nyugdíj bevezetéséből sem lett semmit! Közben pedig elmaradt a nyugdíjkorrekció, így valójában az a Fidesz-kormány sarcolja meg a nyugdíjasokat, amely Gyurcsányt vádolja ezzel a képtelen rágalommal.

3. Megszorításokat vitt véghez

Egy autentikus kormánypárti gyűlöletbeszéd nem hangozhat el anélkül, hogy ne hoznák összefüggésbe Gyurcsány nevét a megszorításokkal. Épp csak arról hallgatnak, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok alatt miért volt erre szükség. Amikor Gyurcsány átvette a kormányzást, a gazdaság stabil lábakon állt és néhány százalékos GDP növekedést produkált. A Gyurcsány-kormány gazdasági sikereit ebben a cikkben foglaltuk össze.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A legtöbbet támadott magyar politikus.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Állandó célpontja a Fidesz-médiának.

A töréspontot a 2008-a gazdasági világválság jelentette. A recesszió közepette a Gyurcsány-kormány ugyan olyan kihívások elé állt, mint a világ többi államának vezetője: elkerülni az államcsődöt, kezelni a nemzetközi gazdaság mélyrepülésének negatív következményeit! Gyurcsány Ferenc kényszerpályán mozgott, kötelessége volt meghoznia az elkerülhetetlenné vált megszorító intézkedéseket a válság túlélése érdekében.

És ha már a megszorításokról van szó, tegyük hozzá gyorsan: az Orbán-kormány egy sokkal kedvezőbb nemzetközi gazdasági környezetben van ma hatalmon, mégis gyengébb a forint, magasabb az államadósság és az államcsőd kockázati indexe is megdöntötte a válságkori csúcsot!

4. Gyurcsány idején virágzott a korrupció

2010-ben a Fidesz a szociális demagógia mellett nagyban kihasználta az MSZP-SZDSZ-kormányok alatt kirobbant korrupciós ügyek miatti jogos társadalmi haragot. Volt Sukoró-ügy, BKV-botrány és más is. Ezek mértékbe azonban meg sem közelítette mindazt, amit ma az Orbán-kormány produkál.

A Gyurcsány-kormány idején kirobbant legsúlyosabb korrupciós ügy is eltörpül a Fidesz-maffia hétköznapi tolvajlása mellett! Nem Gyurcsány kedvenc gázszerelője lett gazdagabb, mint a brit királynő, nem a Gyurcsányhoz közel álló emberek nyúlták le a földeket, a trafikokat, a Balatont, hanem a Fidesz! Hivatalos statisztikák is azt bizonyítják, hogy a korrupció mértéke 2010-től kezdve meredeken növekszik.

5. Gyurcsány hiteltelen, nem lehet kormányt váltani

Gyurcsány Ferenc politikus
Gyurcsány Ferenc. Az utolsó aktív politikus, aki le tudta győzni Orbánt

Szintén az egyik leggyakrabban hangoztatott hazugság Gyurcsány Ferencről, hogy hiteltelen és lejáratódott politikus, ezért alkalmatlan a kormányváltó ellenzéki vezetőként megjelenni a társadalom előtt.

Ezzel szemben az igazság az, hogy volt az utolsó magyar politikus, aki egy választási küzdelemben le tudta győzni Orbánt Viktort és az ő vezetésével vált a Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki párttá!

Gyurcsány a legradikálisabb ellenfele Orbánnak, ezért próbálják meg lejáratni!

6. Gyurcsány is milliárdos lett

Sokan felróják azt Gyurcsánynak, hogy ő is milliárdos, ezért a felső tízezerhez tartozik. Csakhogy ő nem a közpénzek lenyúlásával, korrupciógyanús tenderek megnyerésével szerezte meg vagyonát, mint a fideszes elit, hanem saját vállalkozásának prosperáló működésének köszönheti vagyonosodását. Nem az adófizetők kárára lett milliárdos, mint Mészáros vagy Tibort, hanem saját munkájának és sikerének köszönheti az átlagnál jobb anyagi helyzetét. Nagy különbség!

És ha már mindenképp Gyurcsány zsebében nyúlkálunk, akkor említsük meg: ő volt az első magyar miniszterelnök, aki ne vette fel a fizetését és a neki járó anyagi juttatásokat jótékony célokra ajánlotta fel. Ő volt az első politikus, aki nem csak a saját maga, hanem családjai, gyermekei és felesége vagyonnyilatkozatát is nyilvánossá tette. A Fidesz soraiban akad ilyen politikus? Aligha!

7. A saját népére lövetett 2006-ban

2006. október 23-án Budapest lángokba borult, amiért sokan Gyurcsányt teszik felelősség. Emlékezzünk csak vissza, hogy mi is történt pontosan azon a napon!

2006-os zavargások
Egy kép a 2006-os zavargásról. Nem a nép, hanem a csőcselék ment ki az utcára

Nem a nép, hanem egy pár ezer fős, főleg szélsőjobboldali focihuligánokból és elvakult fasisztákból álló tömeg tört-zúzott Budapest utcáin. Autókat és épületeket gyújtottak fel, embereket félemlítettek meg azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megdöntés a törvényes választásokon hatalomra juttatott Gyurcsány-kormányt.

Sokan úgy sejtik, hogy a zavargások hátterében a Fidesz állt. Egy ilyen kiélezett szituációban a rendőrség tette a dolgát: helyreállította a rendet, megfékezte az agresszív csőcseléket. Ez történt 2006. október 23-án, nem más. Más jelentős társadalmi tiltakozás a Gyurcsány-kormány ellen nem volt.

Ezzel szemben egy manipulált, egyenlőtlen, torz versenyfeltételek mellett lebonyolított választások során, csalások sorozatával hatalomba került/maradt Orbán-kormány több alkalommal is kivívta a választópolgárok ellenállását, amelyek több tízezer fős tömegtüntetésekben nyilvánult meg.

E törvényesen bejelentett tiltakozások békések voltak, annak ellenére, hogy jobboldali furakodtak be a tömegbe. Mégis nem egyszer volt rá arra, hogy békésen tüntető ellenzéki emberek rendőri túlkapás áldozataivá váltak. Melyik kormány az, amelyik valójában tiszteletben tartotta a szólásszabadsághoz és véleménynyilvánításhoz való jogot? A választ mindannyian tudjuk!

Ha szeretnéd megosztani a cikket a facebookon, kattints az első gombra!
 • 2.4K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2.4K
  Shares
Ha idézni szeretnél a szövegből, kérlek gépeld le az idézni kívánt részt, forrásmegjelöléssel együtt!