A DK támogatja Karácsonyt, közeleg Tarlós bukása

Közeledik Tarlós bukása, soha nem látott ellenzéki összefogás bontakozik ki Budapesten! Az előválasztás lezárult és a nyilvánosságra hozott adatok alapján az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Karácsony Gergely kapta a legtöbb szavazatot, így ő lesz az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választáson.

Közös főpolgármester-jelöltet kell állítani Karácson Gergely személyében, hogy megvalósuljon Tarlós bukása
Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt

Gyurcsány állja a szavát, kiáll Karácsony mellett

A Momentum már korábban jelezte, hogy mindenképp támogatni fogják az előválasztás győztesét és hasonlóan nyilatkozott a DK is. Gyurcsány Ferenc mai bejegyzésében elismerően szólt Karácsony Gergely politikai teljesítményéről és az alábbiakat írta:

” Karácsony Gergely megmutatta, hogy tud küzdeni. Jól állt neki, engem is meglepett teljesítménye, semmi oka szégyenkezni. “

Gyurcsány Ferenc gondolatai az előválasztásról. Forrás: https://24.hu/belfold/2019/06/26/elovalasztas-budapest-gyurcsany/

Alaptalannak bizonyultak tehát azok a feltevések, miszerint a DK meg fogja fúrni az ellenzéki összefogást, amennyiben nem az általuk támogatott jelölt, Kálmán Olga lesz a győztes.

Az előválasztás eredménye

Több, mint 70.000 választópolgár vett részt Magyarország politikatörténetében első alkalommal megrendezett előválasztásán, így annak legitimációjához nem férhet kétség.

 • Kerpel-Fronius Gábor, Momentum: 9792
 • Kálmán Olga, független+DK: 25093
 • Karácsony Gergely, MSZP-P: 33355

Isztambul után Budapest is visszanyerheti szabadságát

A 2019-es önkormányzati választáson tehát nagy az esélye arra, hogy Budapesten is megvalósuljon az isztambuli forgatókönyv, amely során az ellenzék visszaveheti az irányítást az ország legnagyobb városában. Az ország szívének visszahódítása fordulatot jelenthet a Fidesz-diktatúra ellett vívott demokratikus küzdelemben. Törökországban az Orbánnal szövetséges Erdogán-rezsim megbuktatásának első és jelentős lépése volt az ellenzék Isztambulban aratott győzelme. Hasonló módon rengetné meg a NER alapjait, ha ősszel a főváros megszabadulna Orbán bábjától, Tarlós Istvántól.

Tarlós bukása közeleg

Az ellenzék eddig azért veszítette el a választásokat, mert nem tudtak összefogni. Ennek most vége. Budapesten egy sokak számára szimpatikus és tapasztalt politikus, Karácsony Gergely fogja azokat, akik változást akarnak Budapest életében. Karácsony Gergelyt pedig a Magyar Szocialista Párton kívül az ország második legerősebb pártja, a DK is támogatja. Mindezt kiegészítve a Momentum erejével Budapesten felcsillan a remény, hogy 10 éves fideszes ámokfutás után ismét fellélegezhessen a város!

Ha szeretnéd megosztani a cikket a facebookon, kattints az első gombra!
 • 2.7K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2.7K
  Shares
Ha idézni szeretnél a szövegből, kérlek gépeld le az idézni kívánt részt, forrásmegjelöléssel együtt!