Ex-baloldali politikusok, akik eladták magukat a Fidesznek

Olyan ex-baloldali politikusokról fogunk most írni, akik éveken át a demokratikus oldal színeiben szolgálták a köz javát, de most sértettségtől fűtve, puszta haszonlesésből vagy csak simán gerinctelenségtől feláldozták elveiket, becsületüket és hitelességüket a Fidesz oltárán. Ők azok, akik baloldali politikusokból hipp-hopp “függetlenek” lettek, hogy elinduljanak az ellenzék közös jelöltjei ellen, így garantálva a kormánypártok győzelmét az őszi önkormányzati választáson. A lista nem teljes. Következzen tehát az a 6 polgármester-jelölt, akik saját (és a Fidesz) érdekeit fontosabbnak tartják az állampolgárokénál.

1. Hunvald György

Hunvald György ex-baloldali politikust bilincsben viszik el a bíróságról
Hunvald György ex-baloldali politikus kezén csattan a bilincs

Szépen összeállt az ellenzéki összefogás Budapest VII. kerületében, de ez a Fideszen kívül mások szemét is szúrta. Például Hunvald Györgyét, aki 2002 és 2010 között az MSZP színeiben vezette a kerületet. Az ex-szocialista politikus sérelmezte, hogy az ellenzék nem őt, hanem a DK-s Niedermüller Pétert támogatja az önkormányzati választáson, így a közös ellenzéki megállapodás létrejötte után néhány nappal kilépett az MSZP-ből, amelynek 1994 óta volt tagja és bejelentette önálló indulását.

Hunvald György nem ostoba ember, ellenben végtelenül önző és rövidlátó. Jól tudja, hogy ha megosztja az ellenzéket, akkor azzal tálcán kínálja fel a kerületet a Fidesznek. És ennek ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy elinduljon egy olyan választáson, amely számára  teljes kudarccal, a Fidesz részére viszont fölényes győzelemmel záródhat. Lefizették talán, vagy így akar jó pontot elérni a kormánypártnál a hűtlen kezelés és  jogerősen elítélt ex-baloldali politikus? Nem tudni. Egy azonban biztos: Hunvald György maradék becsületét és politikai karrierjét nem a bírósági ítélet semmisítette meg, hanem saját maga ezzel mocskos lépésével.

2. Moldován László

Moldován László volt LMP-s politikus
Moldován László, az ellenzéki összefogás másik szabotátora

A másik mákvirág Moldován László, az LMP volt budapesti elnöke is úgy gondolta, hogy pont a VII. kerületben próbálja kamatoztatni gazdag politikai tudását. Vélhetően a kerület sorsa őt sem izgatja túlságosan, hiszen ha érdekelt lenne a helyi fidesz leváltásában, akkor esze ágában sem volna elindulni az ellenzék közös jelöltjével szemben. Az LMP-ről amúgy már régóta tudni lehet, hogy a Fidesz egyik szatellit pártja. Már a 2018-as országgyűlési választáson is elutasítóak volt az az ellenzéki összefogást illetően, így az ellenzék olyan egyéni választókerületekben is elveszítette a választást, ami nyerhető lett volna. Lényegében az LMP-nek köszönhetjük az újabb kétharmadot. Most pedig a VII. kerületi fideszes győzelmet

3. Schmuck Andor

Schmuck Andor, a Tisztelet Társaságának elnöke
Schmuck Andor, ex-baloldali politikus. Viccnek is rossz.

A magyar politika egyik groteszk figurája Schmuck Andor, aki állítólag szociáldemokrata értékrendet vall magáénak, mégis valahogy minden politikai lépése az ellenzéki egység megingatására irányul. Most épp azt találta ki, hogy polgármester lesz az V. kerületben Szerencsére az ellenzéki érzelmű választók számára Schmuck Andor egyfajta udvari bolond, akin jót lehet nevetni, de ha csak pár tucat szavazatot visz el az ellenzéki tábortól, már veszélyezteti a belváros felszabadítását a fideszes uralom alól. Vigyázni kell vele.

4. Szabadai Viktor

Szabadai Viktor, Liberálisok párt jelöltje
A Liberálisok nevű minipárt jelöltje, Szabadai Viktor.

Szabadai Viktor, a Liberálisok nevű törpepárt budapesti elnöke páros lábbal szállt bele Tüttő Katába, az ellenzék V. kerületi közös polgármester-jelöltjébe, akit ingatlanmutyival vádolt meg. Kata természetesen visszautasította a vádakat és helyre tette Szabadait. A Liberálisok néven futó mini formáció többször jelét adta már, hogy ők is csupán egy fogaskerék az orbáni gépezetben. Társadalmi támogatottságuk szerencsére kimutathatatlan és remélhetőleg az is marad.

5. Szabados Ákos

Szabados Ákos, ex-baloldali politikus
Ő itt Szabados Ákos, egykori mszp-s politikus. Most épp a keresztényi értékeket védi és Tarlóst támogatja. Hányinger.

Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármesteri címét 1998 óta viselő egykori szocialista politikus a legnagyobb csalódás a baloldal számára. Joggal  érdemelné ki a Szili Katalin-díjat, amelyet azok a politikusok kaphatnak meg, akik a köpönyegforgatást már művészi szinten művelik. Szabados Ákos korábban tagja volt az MSZP Budapesti Elnökségének. Sokak által tisztelt szocialista politikusként nem csak kerületi polgármesterként, hanem 2002 és 2009 között országgyűlési képviselőként is erősítette a demokratikus oldalt.

A NER kiépülésének idején Szabados meglátta azokat a lehetőségeket, amelyeket az Orbán-rendszer a kollaboránsoknak kínál. 2015-ben szembe fordult addigi párttársaival és elhagyta az MSZP-t. 4 évvel később pedig sikerült önmagát is szembe köpnie: a Fidesz támogatását elfogadva indul a 2019-es önkormányzati választáson polgármester-jelöltként. A megállapodás szerint a Szabados Ákos é s a Fidesz

„ fontosnak tartja a hagyományok, a keresztény nemzeti kultúra megőrzését, a déli határkerítés fenntartását, valamint az illegális bevándorlás megállítását. A megállapodás értelmében továbbá Szabados Ákos is támogatásáról biztosítja Tarlós István főpolgármestert, valamint egyetért a kormány családpolitikájával”.

Forrás: https://24.hu/belfold/2019/07/16/a-fidesz-a-volt-szocialista-polgarmestert-tamogatja/

Szabados gerinctelenségéhez nem férhet kétség. Így válik egy korábban becsületes politikus erkölcsi nullává.

6. Horváth Imre

Horváth Imre, az MSZP egykori újpesti politikusa
Horváth Imre, egykori szocialista politikus. Most a Fidesznek tesz szívességet.

Újpesten egy veterán ex-baloldali politikus, Horváth Imre szegődött a Fidesz szolgálatába. A 75 éves Horváth Imre sok éven át a helyi MSZP meghatározó politikusa volt. A 2014-es időközi országgyűlési választáson bár sem a DK, sem az Együtt nem támogatta indulását, e két ellenzéki párt volt annyira bölcs, hogy a Fidesz legyőzése érdekében nem indított ellenjelöltet, így Horváth Imre az MSZP színeiben 50.54%-al meg tudta nyerni az időközi választást.

3 évvel később Horváth már mindezt elfelejtette. Mivel 2018-ban az ellenzéki összefogás értelmében Újpesten nem az MSZP, hanem a DK adta a közös jelöltet az országgyűlési választásokra, Horváth megsértődött, majd kilépett a pártból és elindult függetlenként. Összesen 2.3%-ot ért el. Szerencsére a DK-s Varjú László pedig Horvát szemétkedése ellenére is megnyerte a mandátumot.

Az idős volt szocialista politikus ahelyett, hogy élvezné a nyugdíjas éveit, az újpesti ellenzéki egység szétverésével foglalkozik. A DK, az MSZP és a Momentum „Újpestiek Közössége Egyesület” (UKP) néven intézményesítették az ellenzéki összefogást, hogy közösen vágjanak neki az őszi önkormányzati választásnak. A közös ellenzéki jelölt a momentumos Déri Tibor. Itt jön a csel: Horváth Imre is alapított egy szervezetet ÚKP néven (Újpesti Patrióták Egyesülete), így a névazonosság miatt a választók könnyen összekeverhetik az igazi ellenzéki és a Horváth Imre Fidesz-bérenc egyesületét.

Hogy ezen elképesztő aljasságot Horváth önszántából találta ki, vagy a Fidesz áll a háttérben, nem bizonyítható. Egy biztos: Horváth Imre ékes jelét adta annak, hogy erkölcsileg és politikailag is alkalmatlan bármiféle közéleti szerepvállalásra.

Ha szerinted is gusztustalan, amit ezek az emberek művelnek, kattints az alábbi linkre és küldd el az “ok” üzenetet!

Győzzön az ellenzék!

Ha szeretnéd megosztani a cikket a facebookon, kattints az első gombra!
 • 3K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3K
  Shares
Ha idézni szeretnél a szövegből, kérlek gépeld le az idézni kívánt részt, forrásmegjelöléssel együtt!