Hogy szavazna Kádár János az EP-választáson?

Hogy szavazna Kádár János a mai EP-választáson? Tudom, hogy a kérdés kissé komikus és megválaszolhatatlan, de ha már egyszer pont egy napra esik Kádár János születésnapjának évfordulója (május 26.) és az EP-választás, hát gondoltam, miért is ne lehetne erről egy kicsit elgondolkodni?

Egy biztos: Kádár elmenni szavazni, mert átérezné a felelőssége súlyát. A jobboldali hazugságokkal ellentétben ő szerette, nem pedig meglopta az országot. Pont az ellentéte Orbánnak, tehát a Fideszre és a Fidesz-közeli szatellit pártokra biztosan nem szavazna.

Kádár hitt az emberi haladás, a béke ügyében. Meggyőződéses antifasiszta volt, egyike azok keveseknek, akik civilként valóban tettek valamit a náci megszállás ellen. Biztosan nem szavazna tehát a Jobbikra és a Mi Hazánk-ra sem.

Kádár bölcs államférfi, nemzetközileg elismert politikus volt, akit tiszteltek Nyugaton és Keleten egyaránt. Súlyos teher nyomta vállát, hiszen egy országot kellett nagy nehézségek árán a fejlődés és létbiztonság útjára állítani. Neki sikerült. És ezen emberpróbáló küzdelem során sosem tévesztette szem elől, hogy az ember egyedül nem, csak másokkal közösen tudja elérni céljait. A kompromisszumok örök robotosa volt.

Hogy miként szavazna Kádár János, azt csak ő tudná megmondani. Becsületes, elvhű emberként azonban egy biztos: nem adná voksát olyan pártokra, amelyek csak a gyűlöletkeltésre képesek és az emberek félelméből húznak politikai hasznot. Boldog 107. születésnapot, Kádár János!

Spartakus

Ön mit gondol a Kádár-rendszerről? Töltse ki a kérdőívet itt!

Ha szeretnéd megosztani a cikket a facebookon, kattints az első gombra!
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1.4K
  Shares
Ha idézni szeretnél a szövegből, kérlek gépeld le az idézni kívánt részt, forrásmegjelöléssel együtt!