Kádár János vádbeszéde a rendszerváltók ellen

Kádár János vádbeszéde a rendszerváltók ellen soha nem hangzott el. Csupán fikció, a képzelet szüleménye. A következő kérdés azonban joggal merül fel mindenkiben, aki csalódott a rendszerváltás hazug ígéreteiben: mit mondana vajon Kádár János, ha látná, mivé lett Magyarország három évtizeddel a szocializmus megbuktatása után?

A kérdés természetesen nem megválaszolható, hiszen az egykori pártfőtitkár már régóta nincs az élők sorában. Helyette mi, a kádári életmű tisztelői adjuk meg a választ. Íme Kádár János vádbeszéde a rendszerváltók ellen.

Kádár János felszólalása a kongresszuson. Ha ma élne, Kádár János vádbeszéde hangzana el az MSZMP kongresszuson
Kádár János felszólalása az MSZMP-gyűlésen

Kádár János szól hozzátok:

Vádolom a rendszerváltó politikusbűnözőket az alábbi pontokban felsorolt népellenes bűncselekményekkel:

1. A nép nyomorba taszítása

Magyarországon a rendszerváltás óta közel 4 millió ember szegényedett el és süllyedt a kilátástalan, jövőkép nélküli nyomorba! Ma az ENSZ óvatos becslései szerint is legalább 200 ezer ember nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez napi szinten. Egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a nyaralást. Újra visszajutottunk a Horthy-rendszer szintjére, amikor Magyarországot a három millió koldus országaként emlegették.

Kik ezért a felelősek? A rendszerváltók, akik nyugati jóléttel és demokráciával hitegették a népet, cserébe viszont nem kaptak mást, csak nevetségesen alacsony béreket, szegénységet és létbizonytalanságot!

Emlékeznek még a 89 előtti időkre? A rendszerváltás előtt nem létezett felső tízezer, senki sem tudott milliárdossá válni. A társadalom többsége nem élt ugyan luxusszínvonalon, de az általános létbiztonság kiszámítható és nyugodt életre adott lehetőséget.

Nyaralás a szocializmusban
Nyaraló család a szocializmusban

Egy családnak sem okozott anyagi problémát évente egyszer elmenni nyaralni, étteremben vacsorázni. Olcsók voltak a könyvek, a színház és a mozijegy. A sport mindenki számára megfizethető volt. A fiatalok ingyen vagy jelképes összegért cserébe táborozhattak nyaranta és minden hazugsággal ellentétben, utazni is lehetett külföldre.. A legszegényebbeket nem hagyta magára az állam. Az éhezés ismeretlen fogalom volt a Magyar Népköztársaságban.

A rendszerváltók becsapták a magyar népet a nyugati életszínvonalról és a demokráciáról szóló hazug ígéreteikkel!

2. Az oktatási és egészségügyi ellátórendszer tönkretétele

A rendszerváltás haszonlesőit történelmi felelősség terheli azért, hogy ma hazánkban összeomlott az egészségügyi rendszer és kritikán aluli szintre zuhant az oktatás színvonala.

30 évvel a rendszerünk megbuktatása után a kórházak romokban állnak, százával halnak meg betegek a kórházi fertőzések következtében, az orvoshiány pedig alapjaiban veszélyezteti a betegellátást! És az iskolák? A szocializmusban az életre és a munkára neveltük a gyerekeket, ma pedig ott tartunk, hogy a diák veri a tanárt! Erre szavazott a nép 1989-ben?

Emlékezzenek csak rá, hogy az MSZMP annak idején nem sajnálta a pénzt a kórházaktól, sem az iskoláktól! A pedagógus, az orvos, az ápoló megbecsült és megfizetett tagja volt a társadalomnak!

3. A munkásjogok megcsorbítása, a bérek mesterségesen alacsony szinten tartása

A rendszerváltás rabszolgává tette a magyar dolgozókat a saját hazájukban. Sokan külföldön kényszerülnek dolgozni, hogy biztosítani tudják családjuk megélhetését.

Az ország mai urai a béreket mesterségesen alacsonyan tartják, hogy kedvezzenek a kapitalista munkáltatóknak! A munkajogi törvények a munkáltatót, nem pedig a munkavállalót védik. Szétverték a szakszervezeteket, így most semmi sem áll útjában annak, hogy látástól vakulásig hajtsák a melósokat, akik hónap végén még annyi fizetést sem kapnak, hogy a hétköznapok kiadásait fedezni tudják.

A mi rendszerünk alapfilozófiája azt volt, hogy minden hatalom a dolgozó népé. Tisztességes munkáért tisztességes fizetés járt! Megérte véget vetni a Kádár-rendszernek?

4. A mezőgazdaság tönkretétele, a földek ellopása

Az általam vezetett rendszerben 1 millió ember dolgozott a mezőgazdaságban, ma alig százezren! A termelőszövetkezet a világ élvonalába repítették a magyar mezőgazdaságot.

Tonnaszámra exportáltuk Nyugatra is a szabolcsi almát, valamint kukorica és búzatermelésben is kiemelt eredményeket értünk el. Ma szégyen szemre Magyarország szorul importra mezőgazdasági termékekből.

Aratnak egy magyar termelőszövetkezetben.
Aratás a termelőszövetkezetben.

Ahol egykor sikeres termelőszövetkezet és állami gazdaságok működtek, ma fideszes oligarchák pusztítják a földet, amelynek jelentős részén parlagfű nő.

Hová tűntek az egykor méltán híres szocialista mezőgazdasági nagyüzemek és mintagazdaságok? Mi lett a sora Bábolnának, Mezőhegyesnek, Nádudvarnak? A rendszerváltás a felelős azért, hogy tönkrementek ezek az egykor híres gyárak!

5. Rablóprivatizáció, a gyárak tönkretétele és elherdálása

Soha nem lehet megbocsátani a rendszerváltóknak azt a bűnt, hogy a kapitalista rablóprivatizáció oltárán feláldozták a magyar ipart. A kapitalizmusban gyáraink többségét bezárták, épületeit lerombolták, vagyontárgyait fillérekért elpazarolták és eltékozolták. Megsemmisítettek mindent, amit mi 33 éven át felépítettünk!

Csepel Művek csarnoka a szocializmusban
Csepel Művek csarnoka a szocializmusban

Szétverték a nemzeti büszkeségnek számító üzemeinket, a Május 1. Ruhagyárat, Ganz-Mávagot, a Rába, Diósgyőri Gépgyárat, a Zalahúst, Csepeli Vas és Fémműveket, a többi kisebb-nagyobb gyárról nem is beszélve.

Csepel Művek napjainkban. Romhalmaz az egész.

A mi rendszerünkben évente 13.000 busz gördült le az Ikarus gyártósorról. 2019-ben ott tartunk, hogy mi vesszük meg a külföldön már leselejtezett ócska járműveket és az egész iparunk néhány összeszerelő üzemből áll.

6. Az államadósság megtöbbszörözése

Vádolom a rendszerváltókat, hogy 30 év alatt 20 milliárd dollárról 130 milliárd dollárra növelték az államadósságot, miközben végig azt hazudták, hogy az általam vezetett rendszer a felelős az ország magas adóssága miatt.

7. Korrupció, a nép vagyonának ellopása

Harminc esztendővel a rendszerváltás után semmi sem maradt a nép tulajdonában. Néhány tucat kormánypárti tolvaj kezében van az egykoron társadalmi tulajdonban lévő természeti kincsek, stratégiai fontosságú üzemek, iparágak, a turizmus, a régi szakszervezeti üdülők, a termőföldektől fogva az erdőkön át a Balatonon minden!

A Magyar Népköztársaságból Orbán, Mészáros, Habony, Tiborc és a többi fideszes tolvaj hűbérbirtoka lett.

8. Kilakoltatások, családok szétszakítása

90 ezer embert lakoltattak ki eddig otthonuktól 1989 óta, 8000 ember fagyott meg a nyílt utcán vagy saját fűtetlen otthonukban és a mai napig folytatódnak az elszegényedett családok földönfutóvá tétele, a kiskorú gyermekek elszakítása anyailag tönkrement szüleiktől. Ezt hozta a magyar népnek a rendszerváltás és a kapitalizmus!

épülő lakótelep a Kádár-rendszerben
Épülő lakótelep a Kádár-rendszerben

9. Demokráciát ígértek a népnek, helyett Orbán-diktatúrát kaptak

1989-ben azzal hitegettétek a népet, hogy szólásszabadság és demokrácia, pár éven belül úgy fogunk élni, mint Nyugaton! Ezzel ellentétben a demokráciának semmi nyoma Az állami televízióból árad a hazug jobboldali kormánypropaganda, az összes megyei lap a Fidesz kezén van, szigorúbb a cenzúra, mint Aczél György idején, a választásokat elcsalják, a rendszere ellenfeleit megfélemlíti és eltapossa az orbáni gépezet. Az életszínvonal pedig lassan olyan lesz, mint amilyen volt Ceaușescu Romániájában!

Tisztelt olvasó, most Önhöz fordulok

Tegye fel magában a kérdést és aztán válaszoljon lelkiismerete szerint: ezt akarta?

Kádár János vádbeszéde
Ha szeretnél ehhez hasonló cikkeket kapni, kattints az alábbi linkre:

Kádár János tisztelője vagyok

Ha szeretnéd megosztani a cikket a facebookon, kattints az első gombra!
 • 2.5K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2.5K
  Shares
Ha idézni szeretnél a szövegből, kérlek gépeld le az idézni kívánt részt, forrásmegjelöléssel együtt!