Karacs Lajosné miatt bukhat az ellenzéki győzelem Újpalotán

Miután Budapest XV. kerületében a teljes ellenzék felsorakozott a városrészt DK-s színekben vezető Németh Angéla polgármester-asszony mögött, a Fidesz itt is talált egy álbaloldali jelöltet, aki önállóan kíván indulni az őszi önkormányzati választáson, így csökkentve az ellenzéki győzelem esélyét.

Karacs lajosné Magdolna, a Munkáspárt alelnöke
A Munkáspárt alelnöke,gyártulajdonos, tőkés.

A fideszes tégla valójában nem más, mint Thürmer Gyula barátnője, a Munkáspárt alelnöke: Karacs Lajosné,vagy ahogyan párttársai becézik, Magdika.. Ismerje meg a Fidesz Munkáspárt nagyasszonyát, aki most épp Újpalotát kívánja a kormánypártok kezére játszani!

A vörös kapitalista

Karacsné életútja nem sokban különbözik azokétól, akik a rendszerváltás zűrzavarában el tudtak csípni egy pici kis szeletet az egykori állami tulajdonból, így vásárolva maguknak belépőkártyát az üzleti világba.

Magdika 1967-ben egyszerű szabónőként kezdett el dolgozni az egykor híres szocialista nagyvállalat, a Május 1. Ruhagyár kötelékében. Karrierje gyorsan ívelt felfelé. Üzemmérnök, majd végül főosztályvezető lett. Aztán jött a rendszerváltás és Karacsné jókor volt jó helyen. A Május 1. Ruhagyárat a második privatizációs hullám során feldarabolták, és a 692 millió forintra értékelt gyárkomplexumból ő is megkaparintott egy kis részleget, mindössze 15.7 millió forintért. Jó vásár volt, ugye?

Így a mai drága Magdikánk az elmutyizott állami vagyonból megalapította a Elegant Charm Konfekcióipari Rt-t, ahol az egykori proletár lélekből igazgató-tulajdonos lett. Az olvasó azt gondolná, hogy egy magát kommunistának nevező üzletasszony legalább a saját gyárán belül megőrzött valamit a Kádár-rendszer munkásbarát filozófiájából, de sajnos Magdika szavai pont ennek ellenkezőjéről tanúskodik.

Egy 2016 decemberében készült interjúban például arról számolt be, hogy mindösszesen 60.000 Forintot fizet a munkásainak, akik kénytelenek télen nagykabátban dolgozni a gyárában, mert Magdika spórol a fűtéssel.

A kommunisták körében is népszerűtlen

Karacs Lajosné büszke kommunista meggyőződésére. Élesen bírálja a rendszerváltást, a privatizációt és visszasírja a szocializmust. Csak akkor hallgat el egy kissé, amikor valaki a Május 1. Ruhagyár sorsáról érdeklődik nála. Egy gond viszont van: ő maga a kommunisták körében népszerűtlen.

Karacs Lajosné és Thürmer Gyula
Karacs Magdi és Thürmer Gyula. Ki vezeti a Munkáspártot valójában?

Politikai pályafutását 1981-ben kezdte az MSZMP-ben, majd a rendszerváltás után is Thürmer Gyula pártját választotta. Az egykor csinos és gazdag üzletasszony felkeltette a pártelnök figyelmét, így Karacsné csillaga gyorsan ívelt felfelé. 1990-ben a Központi Bizottság, 1991-ben pedig már az elnökség tagjává választották. 2002-ben megmérettette magát budapesti főpolgármeter-jelöltként, de kísérlete csúfos kudarccal végződött. Mindössze a választópolgárok 0.42%-a, azaz 3121 fővárosi lakos támogatta Magdika főpolgármesteri ambícióit.

Legutolja 2011-ben hallhatott róla a közvélemény, amikor az Index arról tudósított, hogy a Munkáspártot kilépési hullám gyengíti nem elsősorban Karacs Magdi miatt, aki a kilépők szerint nagyobb befolyással rendelkezik a párt döntéseire, mint maga Thürmer Gyula. Meg nem erősített információk szerint a pártelnök és Magdika közötti kapcsolat nem kizárólag elvtársi jellegű, így az üzletasszony gyakorlatilag korlátlan hatalommal rendelkezik a párt felett.

Úgy kell a fidesznek, mint egy falat kenyér

Egy biztos: a Fidesznek úgy kell Karacs Lajosné, mint egy falat kenyér. A XV. kerület az ellenzék számára nyerhető terep. 2018-ban a DK-s Németh Angéla a szavazatok 50.95%-val lett polgármester. Thürmerék már akkor is próbálták elgáncsolni az ellenzéki összefogást, de a munkáspárti Kerezsi László csak 1.24%-ot tudott a Fidesz malmára hajtani. Ősszel ez a 1.24 százaléknyi elveszett szavazat viszont pont elég lehet ahhoz, hogy az ellenzék veszítsen.

Karacs Lajosné, aki “egyetlen baloldali jelöltként” reklámozza magát, egyike azon NER-kompatibilis álbaloldali politikusoknak, akik tevékenységükkel a Fidesz érdekeit szolgálják. Az már csak hab a tortán, hogy semmilyen módon sem kötődik a XV. kerülethez. Segítsük felhívni az újpalotaiak figyelmét, hogy nem mindenki baloldali, aki annak mondja magát!

Ha szeretnéd megosztani a cikket a facebookon, kattints az első gombra!
 • 4K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4K
  Shares
Ha idézni szeretnél a szövegből, kérlek gépeld le az idézni kívánt részt, forrásmegjelöléssel együtt!