Magas bérek, 246.000 forintos átlagkereset. Ön elhiszi?

Sokan hazajönnek külföldről a magas bérek miatt – nyilatkozta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium egyik államtitkára. Nem tudni, hogy államtitkár úr melyik univerzumról beszélt vagy hogy fogyasztott-e tudatmódosító szereket, de kijelentése épp oly tragikus, mint nevetséges.

“A magyar gazdaság egésze jól teljesít, alapvetően ennek köszönhető, hogy emelkednek a bérek is”

– hangsúlyozta Bodó Sándor, a királyi tv M1-en a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Magas bérek, 246.000 forint átlagkereset.
Ön hisz a KSH adatainak?

A KSH pénteken tette közzé azokat a propaganda adatokat, amely szerint áprilisban a bruttó átlagfizetés 371.1000 Forint volt, míg a nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 246 800 forint. Önre bízzuk, hogy elhiszi-e ezeket a számokat vagy sem?

Az államtitkár úr nagyon büszke volt arra, hogy a hogy a versenyszférában 11,4 százalékkal növekedtek a bérek az év első négy hónapjában, nagyobb mértékben, mint a közszférában.  És természetesen mindezt a mi Urunknak, szentséges Orbán Viktornak köszönhetjük. Az államtitkár úr szerint ugyanis a kormányzati intézkedések komoly szerepet játszanak a gazdaság élénkítésében.

A propaganda jelentésből azt is megtudjuk, hogy a bérek minden ágazatban nőttek áprilisban, különösen a turizmus, a vendéglátás, az építőipar, valamint egyes gépipari területeken.

Bodó Sándor optimista véleményének hangot adva úgy nyilatkozott, hogy

Az ország különböző részein eltérő mértékben ugyan, de jelentős igény van szakképzett munkaerőre, és ez is láthatóan emeli a béreket. A versenyképes bérek miatt is egyre többen térnek vissza külföldről a magyar munkaerőpiacra

Ön ismer olyan munkavállalót, aki a magas bérek miatt visszajött Magyarországra? Írják meg kommentben és majd szóljanak, ha az államtitkár úr felébredt már narancsszínű álomvilágából!

Ha szeretnéd megosztani a cikket a facebookon, kattints az első gombra!
 • 657
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  657
  Shares
Ha idézni szeretnél a szövegből, kérlek gépeld le az idézni kívánt részt, forrásmegjelöléssel együtt!