Thürmer kudarcot vallott, nem kérnek belőle a budapestiek

Újabb negatív politika rekordot döntött Thürmer Gyula. Ő az egyetlen pártelnök a magyar közéletben, aki két egymást követő önkormányzati választáson sem tudta összegyűjteni a Budapest főpolgármesteri tisztségért való induláshoz szükséges 5000 aláírást. Thürmer elérkezett politikai karrierjének mélypontjára.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke
Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Sem 2014-ben, sem 2018-ban nem tudott elindulni.

Már 2014-ben sem tudott rajthoz állni

Thürmer Gyula már az előző, 2014-es önkormányzati választáson is hiú ábrándokat dédelgetett a budapesti főpolgármesterségről. Reális esélye akkor sem volt arra, hogy értékelhető eredményt érjen el egy főpolgármester-jelöltként, de hogy az ország fővárosában még az induláshoz szükséges 5000 aláírást sem tudja összegyűjteni, az megdöbbentette a közvéleményt.

Salgótarjánban is népszerűtlen volt

A Munkáspárt elnöke nem csak Budapesten, hanem Salgótarjánban is próbálkozott ringbe szállni a polgármesteri címért. Érdekes, hogy a Fidesszel amúgy jó viszonyt ápoló politikus mindig akkor és ott indul el, ahol az ellenzéknek reális esélye van leváltani a helyi fideszes hatalmat, de ez most lényegtelen.

Ami viszont lényges: Thürmer Gyula a 2016-os salgótarjáni időközi polgármesteri választáson az utolsó helyezést érte el. Összesen 275 választópolgár adta szavazatát a pártelnökre egy olyan munkásvárosban, amelynek önkormányzatában a Munkáspárt nem is oly régen még saját frakcióval rendelkezett

A kommunisták sem támogatják

Érdekes jelenség, hogy a facebookos kommunista oldalakon maguk a balos szavazók is kritikusan beszélnek Thürmer politikai tevékenységéről. Az Európai Baloldal által üzemeltett A Mi Időnk nevű internetes portál komment szekciója hemzseg a Thürmer-ellenes bejegyzésektől, de számos más csoportban is köpönyegforgatással vádolják a kommunisták Thürmer Gyulát.

Nagy hűhó, semmiért

Egy valamire azonban mégis jó volt a pártelnök csúfos kudarccal végződő kísérlete. Kapott médianyilvánosságot. A veterán ex-kommunista politikus ugyanis ritkán kerül a média és a sajtó reflektorfényébe, akkor is csak a kormánypárti média ad neki egy kis teret, hogy a Munkáspárt elnökeként fényezze az Orbán-kormány intézkedéseit.

Az állampolgárok szempontjából rendkívül szerencsés, hogy Thürmer Gyula ismét nem tudott elindulni a budapesti önkormányzati választáson. Miként arról korábban beszámoltunk, a pártelnök aláírásgyűjtés közben tűrhetetlen hangnemben kezdett el sértegetni egy nyugdíjas katonatisztet, aki egyébként Thürmer Gyula édesapjával együtt szolgált a Magyar Néphadseregben.

Sem Budapestnek, sem pedig egész Magyarországnak nincs szüksége olyan politikusokra, akik nem tudják, hogy mi az a tisztelet és alázat. Az elvhűségről pedig nem is beszélve.

Ha szeretnéd megosztani a cikket a facebookon, kattints az első gombra!
 • 748
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  748
  Shares
Ha idézni szeretnél a szövegből, kérlek gépeld le az idézni kívánt részt, forrásmegjelöléssel együtt!