Tized annyi pénzt költ a kormány a koronavírus elleni védekezésre, mint a Puskás Stadionra

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint egy kormányhatározat csupán 15 milliárd forintot különít el a költségvetésben a vírus elleni védekezésre. Ez pontosan a tizede annak az összegnek, amelyet a kormány az új Puskás Stadion megépítésére költött. Annak összege ugyanis 150 milliárd forintra rúgott.

150 milliárd forintból épült Puskás Stadion. Vírus ellen csak 15 milliárdot különít el a kormány

Koronavírus elleni védekezésre azonban a kormány már jobban sajnálja a forintmilliárdokat. Magyar Közlöny értesítése szerint a koronavírus elleni védekezésre a kormány

“15 240 000 000 forint összegben szabad előirányzatot meghaladó mértékű tárgyévi kötelezettségvállalást engedélyez” az idei költségvetésben, mégpedig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ alcím terhére.”

Ezzel egyidejűleg felhívja a  pénzügyminisztert, hogy az  emberi erőforrások minisztere bevonásával gondoskodjon a pénz rendelkezésre állásáról.

A határidő “a felmerülés ütemében”, a pénz felhasználása az Operatív Törzs utasítása alapján történik.

A közlöny egy másik kormányhatározata a külügyminisztériumot szólítja fel, hogy gondoskodjon “a magyar állampolgárok testi épségének védelme és válsághelyzetből történő hatékony kimenekítése érdekében szükséges intézkedések megszervezéséről és megtételéről”. Ehhez a kormány megadja a szükséges pénzt, de a határozat nem ír összeget. 

Szintén a közlönyben olvasható egy olyan kormányrendelet, miszerint a vírus elleni orvostudományi kutatásban való részvételt az állampolgárok telekommunikációs eszközök útján is jelezhetik az illetékeseknek.

Index nyomán

Ha szeretnéd megosztani a cikket a facebookon, kattints az első gombra!
 • 7.8K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  7.8K
  Shares
Ha idézni szeretnél a szövegből, kérlek gépeld le az idézni kívánt részt, forrásmegjelöléssel együtt!